Košarka
0

Zoran Trivan novi trener košarkašica Čelika

Piše: E. B.
Napokon je riješena enigma oko angažmana novog trenera košarkašica Čelika. Nakon što je uprava kluba razmatrala "listu želja", na kojoj su bili Zoran Mikeš, Slađan Ivić, Raza Mujanović i Zoran Trivan, odlučeno je da to bude ovaj 49-godišnji stručnjak, koji je radio u Srbiji, Crnoj Gori, Izraelu i Libiji. Svoj posljednji angažman Zoran Trivan imao je u Internacionalnom košarkaškom kampu profesora Aleksandra Nikolića na Zlatiboru.

Trivan će u Ženskom košarkaškom klubu Čelik zamijeniti Mensuru Hadžić, koja i pored svih pogodnosti nije uspjela osvojiti titulu prvaka. Na Trivanu i upravi je sada da pribave i igračice koje će igrati u narednoj sezoni, jer danas Čelik nema niti jednu igračicu pod ugovorom.

Od ponovnog angažmana reprezentativke Amre Mehmedić saopćeno je da nema ništa, jer je već potpisala ugovor u Rumuniji, zbog obaveza na fakultetu prestala je igrati i sigurna Olja Stupar, ali se razgovara o angažmanu nekih djevojaka koje su već nastupale za Čelik.

Kako je najavljeno iz kluba, pripreme bi trebale početi 1.septembra, a prvi dio bio bi obavljen u Zenici. Za treći vikend u septembru, 17. i 18. septembra, zakazan je turnir u znak sjećanja na tragično nastradalu bh. juniorsku reprezentativku Amnu Fazlić, koji će se igrati u Gradskoj Areni u Zenici.

Na turniru osim domaćina Čelika učestvovati će prošlogodišnji pobjednik vršački Hemofarm, a ostale dvije ekipe će se odrediti naknadno i biće iz inostranstva.