Košarka
0

Zoran Planinić o protekloj sezoni u "Teu Ceramici"

FENA
Zoran Planinić
Zoran Planinić
Košarkaš Zoran Planinić je prvi igrač iz Bosne i Hercegovine koji je u prvom krugu drafta izabran za NBA ligu u kojoj je proveo nekoliko sezona i ostvario zapažene rezultate.

Planinić je danas igrač "Teu Ceramice" kluba koji je u svojoj povijesti samo jednom osvojio naslov prvaka Španjolske. Tokom ove godine koja je apostrofirana kao ona za osvajanje prvenstva, klub Teu Ceramica nije osvojio ni domaći naslov, a ni naslov evropskih prvaka budući da je poražen od grčkog Panathanaikosa.

Govoreći o protekloj sezoni u Teu Ceramici, Planinić je kazao kako je bio prezadovoljan polusezonom prije ozljede, međutim ozljeda i promjena trenera nije dobro došla, kako je kazao, ni njemu a ni ostatku ekipe.

"Nakon promjene trenera promjenjivo smo igrali, na mahove. Nekad smo dobro igrali, nekad katastrofalno i jednostavno na kraju nije dobro ispalo ni u domaćem prvenstvu, ni na evropskoj sceni", kazao je Planinić, te je dodao kako je vrlo teško pobijediti Grke u Grčkoj na njihovu terenu.

Kada je riječ o Evropskom prvenstvu u košarci na kojemu će nastupiti i reprezentacija Hrvatske, za koju i on igra, Planinić je kazao kako će biti teško, ali kako se nada da će s reprezentacijom ispuniti cilj, a to je plasman na Olimpijske igre 2008. godine.