Zenica
0

Ženska košakaška reprezentacija BiH počela pripreme za kvalifikacije za EP

FENA
Ženska košarkaška reprezentacija BiH danas je u Zenici počela pripreme za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2009. godine u Latviji.

Selektoru Zoranu Mikešu i njegovim pomoćnicima Amiru Behramu i Slobodanu Kecmanu u hotelu "Dom penzionera" na prvi sastanak odazvalo se 17 od 18 pozvanih igračica. Izostala je Jelena Dangubić, košarkašica Partizana iz Beograda, koju će po svemu sudeći zamijeniti Martina Jažić iz banjalučkog Mladog Krajišnika. Iskusna Amra Mehmedić doputovala je povrijeđena i ona neće biti na raspolaganju stručnom štabu.

Košarkašice BiH za plasman na EP iduće godine igrat će u grupi s Poljskom, Turskom, Italijom i Finskom sa kojom će 13. augusta igrati prvi meč.

"U Zenici ćemo trenirati do 25. jula kada idemo u Daruvar gdje ćemo igrati prijateljski meč s Hrvatskom", po dolasku u Zenicu izjavio je selektor Mikeš.

Večerašnjem prvom treningu prisustvovat će: Azra Bećirović (BC Moscow Rusija), Lejla Bejtić, Aida Pilav, Milica Deura, Zdenka Kovačević i Olja Stupar (Mladi Krajišnik), Biljana Savić (Hemofarm Srbija), Anja Stupar (Vojvodina Srbija), Dragana Svitlica (BC Celta Vigo Španija), Mirela Bešić i Dijana Žepić (Jedinstvo), Marija Kovač (Croatia 2006 Hrvatska), Zvjezdana Gagić, Matea Tavić i Elma Smajić (Čelik) i Saša Čađo (Željezničar).