Košarka
0

Zenica: Ekipa Play-off osvojila memorijal "Amna Fazlić"

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U Gradskoj areni u Zenici danas je odigrano finale Memorijalnog turnira "Amna Fazlić" gdje su se u finalnom meču sastale ekipe KŽK Čelik iz Zenice i Play-off iz Sarajeva.

Košarkašice Čelika početkom prve četvrtine ostvarile su veliko vodstvo od 12 poena, no do završnice gošće iz Sarajeva uspjele su se vratiti i preokrenuti rezultat u svoju korist, tako da su na prvu pauzu otišle pri rezultatu 23:27.

U drugoj četvrtini ponovo preokret na parketu. Zeničanke su u drugoj četvrtini uspjele upisati deset poena više nego Sarajke (29:19), tako da su na pauzu otišle sa rezultatom 52:46. U trećoj i četvrtoj četvrtini snage na parketu su se izjednačile te se do posljednje sekunde igralo koš za koš. Više sreće u realizaciji svojih akcija u završnici utakmice imale su gošće iz Sarajeva, koje su na kraju utakmice slavile sa 93:92 i tako osvojile 4. međunarodni memorijalni turnir "Amna Fazlić".

Počasna gošća memorijala bila je reprezentativka bivše Jugoslavije, a kasnije i Bosne Hercegovine, Razija Mujanović, koja je košarkašicama kluba Play-off iz Sarajeva uručila pehar.

Priznanje za igru, koja najviše sliči igri bivše košarkašice Čelika i bh. reprezentativke Amne Fazlić, dobila je košarkašica Medveščaka Ana-Marija Begić.

Trećeplasirana ekipa memorijalnog turnira je Medveščak iz Zagreba, dok je posljednje mjesto pripalo košarkašicama Grosuplja iz Slovenije. Podsjetimo, turnir je protekao u znak sjećanja na Amnu Fazlić, tragično preminulu košarkašicu Čelika i juniorsku reprezentativku BiH.