Košarka
0

Zdenka Kovačević odlazi u Rumuniju, Azra Bećirović okončala košarkašku karijeru

Piše: D. Brkić
Azra Bećirović
Azra Bećirović
Redove viceprvaka BiH, tuzlanskog košarkaškog kluba Jedinstvo BHT, u pauzi između dva prvenstva napustit će dvije ponajbolje košarkašice.

Kapitenka i playmaker tima Zdenka Kovačević, poslije četiri godine igranja u Tuzli odlučila se za još jedan iskorak u karijeri. Ona je postigla sporazum s rumuskim ligašem Olimpia Brasov i od jeseni će nositi dres tog kluba.

Kovačevićeva je standardna reprezentativka i igračica na čijem se angažmanu temeljila igra nekadašnjeg evropskog prvaka.

Još jedna igračica iz prve petorke, uz to i najiskusnija, Azra Bećirović odlučila je da okonča igračku karijeru. Ona je za Jedinstvo debitovala sa 14 godina, osvojila titulu prvaka, baš kao i za vrijeme igranja u Željezničaru. Nastupala je za klubove iz Rusije, Njemačke, Hrvatske... Dugogodišnja je reprezentativka BiH i kapitenka, a ubuduće će se posvetiti trenerskom poslu.

Iz Jedinstva BHT na odlazak se spremaju i sestre Rahmanović, Irma i Maida, ali taj podatak, kao i odlasci Kovačevićeve i Bećirevićeve, nisu zabrinule rukovodstvo kluba koje ponovo sprema novi početak i oslonac na kadetkinje i juniorke.