Košarka
0

Zbog prodaje Ante Žižića: Aleksandar Petrović podnio ostavku na sve funkcije u Ciboni

FENA
Aleksandar Petrović
Aleksandar Petrović
Izvršni dopredsjednik KK Cibone Aleksandar Petrović podnio je u ponedjeljak ostavku na sve funkcije koje obnaša u klubu.

"S obzirom da je KK Cibona odlučila prodati Žižića u trenutku kada treba odigrati utakmice protiv Mornara i Partizana te na taj način ugrozila svoje sportske interese podnosim ostavku na mjesto Izvršnog dopredsjednika, člana Skupštine te predsjednika UO KK Cibona", stoji u kratkom obrazloženju ostavke prvog operativca KK Cibone koju je podnio nakon što je klub odlučio prodati najboljeg igrača centra Antu Žižića turskoj Darusafaki.

Ostavka Aleksandera Petrovića uslijedila je nakon što je na službenoj internetskoj stranici kluba objavljena vijest da Ante Žižić nije otputovao s ekipom na sutrašnju utakmicu 15. kola ABA lige protiv Mornara iz Bara već je ostao u Zagrebu na pregovorima s jednim euroligaškim klubom u čije bi redove trebao preći prije nove godine.

"Nije tajna da se mnogi klubovi zanimaju za 19-godišnjeg Žižića. KK Cibona je iznimno ponosna i sretna što stvara takve igrače kao što je Žižić, za koje se bore mnogi Europski, ali i NBA klubovi, što ujedno potvrđuje kvalitetu rada kluba s mlađim dobnim skupinama. Ova situaciju će svakako doprinijeti stabilnosti i financijskoj situaciji kluba. Otvorit će se i prilika za mlađe igrače iz klupskog pogona kako bi se pokazali kao što je to učinio i sam Žižić prije dvije godine. Pred Antom su veliki izazovi i ambicije. Kako god završila ova priča mi smo ponosni na njega te s veseljem gledamo na njegovu blistavu košarkašku budućnosti", stoji u priopćenju kluba nakon kojeg je uslijedila Petrovićeva ostavka.