Nokaut faza
18

Završen regularni dio sezone u Euroligi, poznati parovi play ina i play offa

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Poslije večerašnje četiri utakmice posljednjeg kola Eurolige, poznati su svi parovi play ina kao i dva para play offa najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi.

Jedini susret koji je odlučiovao o konačnom plasmanu je bio onaj u Italiji gdje je Baskonia kao gost pobijedila Virtus rezultatom 95:91 i zauzela osmo mjesto u konačnici.

U play inu će igrati Maccabi Tel Aviv - Baskonia, pobjednik će osigurati sedmo mjesto u doigravanju i ići će na noge Panathinaikosu dok će poraženi igrati protiv boljeg iz duela između Virtus Bologne i Anadolu Efesa. Pobjednik tog meča će u četvrtfinalu odmjeriti snage protiv Real Madrida.

Preostali dueli play offa su poznati pa će tako u nokaut fazi najelitnijeg evropskgo takmičenja igrati Monaco - Fenerbahče te Barcelona - Olympiacos.

U play inu se igra jedna utakmica, a ovi susreti su zakazani za utorak 16. i petak 19. april dok je početak play offa zakazan za četvrtak, 26. april.

Na Final Four u Berlinu koji je na programu od 24. do 26. maja će se plasirati one ekipe koje u play offu prve ostvare tri pobjede.

Parovi play ina:

Maccabi Tel Aviv (7) - Baskonia (8)

Virtus Bologna (9) - Anadolu Efes (10)

Parovi play offa:

Real Madrid (1) - pobjednik play ina (2)

Panathinaikos (2) - pobjednik play ina (1)

Monaco (3) - Fenerbahče (6)

Barcelona (4) - Olympiacos (5)

Tabela: