NBA All-Star
0

VIDEO / Zamjena Evans iz Utaha pobjednik u zakucavanju

Totalsport
Foto: NBA
Foto: NBA
Jeremy Evans uvršten je u takmičenje u zakucavanju na All-Star vikendu u Orlandu umjesto povrijeđenog košarkaša New Yorka Imana Shumperta, a na koncu je bio pobjednik.

Prikupivši 29 posto glasova od ukupno 3 miliona navijača, Evans je sa svoja tri zakucavanja oduševio gledatelje, a čini se da je u zadnje vrijeme u NBA-u važno zvati se Jeremy.

U prvom je imao i malenu kameru na glavi koja je u snimci dala jedinstven prikaz događaja, a u zadnjem pokušaju je odao počast legendi Jazza odjenuvši penzionisani dres s brojem 32 Karla Malonea zvanog Poštar. Tom prigodom je s dvije lopte zakucao preko komičara Kevina Harta koji je bio odjeven kao poštar.

Evans je iza sebe po glasovima ostavio Houstonovog Chasea Budingerea, Paula Georgea iz Indiane, te Minnesotinog Derricka Williamsa.

"Sjajan je osjećaj nastupiti ovdje i pružiti navijačima ono što žele", rekao je nakon trijumfa Evans.

Nešto ranije, u takmičenju tricaša, slavio je Kevin Love iz Minnesote ispred imenjaka Duranta, člana Oklahoma Cityja, dok je Francuz Tony Parker bio najbolji u testiranju vještina driblinga, dodavanja i šutiranja u vremenski ograničenom preiodu. Razigravač San Antonija za nijansu je bio bolji od kolege Rajona Ronda iz Bostona, te Derona Williamsa iz New Jerseya.

Podsjetimo, večeras je na raspooredu glavni događaj vikenda, ogled najboljih ekipa Istočne i Zapande konferencije.

NBA