ABA 2 liga
63

Zahuktali Spars Realway dočekuje Široki Brijeg: Uz punu dvoranu do pobjede

N. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Košarkaši Spars Realwaya sutra će u dvorani na Grbavici u okviru 18. kola ABA 2 lige dočekati ekipu Širokog Brijega te će pokušati potvrditi važnu pobjedu ostvarenu u prošlom kolu u gostima kod Heliosa.

Sarajevska ekipa u posljednje vrijeme igra nešto bolje nego na početku sezone. Posebno se to odnosi na nastupe u ABA 2 ligi gdje su u dva posljednja uzastopna gostovanja ostvarili pobjede (Sutjeska i Helios).

U međuvremenu, Spars Realway je odigrao i dvije utakmice u Prvenstvu BiH gdje je ostvario polovičan učinak. Na Grbavici je savladan Bratunac, dok su u nedjelju poraženi u Tuzli od Slobode.

"Eventualnom pobjedom protiv Širokog zaokružili bi impresivan niz od četiri pobjede u posljednjih pet utakmica ABA 2 lige. Jako nas brine umor igrača jer smo tim sa skraćenom rotacijom, pogotovo za ABA 2 ligu. Ipak, i pored toga što igramo utakmice svaki drugi ili treći dan, želje, motiva, energije ne smije nedostajati sada kada je najpotrebnije. Pozvao bih članove Spars Realwaya, najveće košarkaške porodice u našoj zemlji, sve naše simpatizere, prijatelje da nam u četvrtak budu podrška i da zajedno napravimo veliki uspjeh", rekao nam je trener ekipe Nedim Džemić.

"Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe Širokog. Mi se u zadnjih mjesec dana dižemo i igramo sve bolje. Nadam se da ćemo imati veliku podršku s tribina i da će nas ona voditi do pobjede", rekao je Adin Vrabac.

U slučaju pobjede Spars Realway bi imao omjer od pet pobjeda i 13 poraza te bi tako uhvatio priključak za Novim Pazarom i Slobodom, koji se nalaze na 10. i 11. mjestu ABA 2 lige.

Međutim, nešto se pita i Široki Brijeg koji se nalazi u borbi za play-off ovog takmičenja. Trenutno su na četvrtom mjestu s 10 pobjeda i sedam poraza te i oni imaju imperativ pobjede na Grbavici.

U ABA 2 ligi su nedavno doživjeli dva vezana poraza u gostima (Novi Pazar i Lovćen), ali su u posljednjem kolu kod kuće savladali Slobodu. U prvenstvu BiH su bez problema pobijedili Kakanj i Mrkonjić Grad i sigurno je da je pred Sparsima težak zadatak.

Iz Spars Realwaya su poručili da je interesovanje za ovu utakmicu zaista veliko te da se ulaznice u iznosu od 5 KM mogu kupiti u prostorijama kluba u četvrtak do 17:00 sati, a potom od 18:00 do 19:00 na ulazu u dvoranu. Za sve članove kluba i njihove roditelje ulaz je besplatan.

Utakmica je na rasporedu u 19:00 sati.