Sve glasnije
20

Zagonetni O'Neal: Povratak Bryanta u NBA bi bio najveći sportski događaj u historiji

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Proslavljeni košarkaš Shaquille O'Neal kazao je da bi povratak Kobea Bryanta u NBA ligu bio najveći događaj u historiji sporta, a smatra kako bi to bila jedna od najlješih NBA priča ikada.

Posljednjih mjeseci mogle su se pročitati špekulacije da bi se Bryant mogao vratiti profesionalnoj košarci i opet obući dres LA Lakersa, kako bi zaigrao s LeBroneom Jamesom u istoj ekipi, ali ništa više od natpisa američkih medija nije se desilo po tom pitanju.

Svoje mišljenje o tome dao je i proslavljeni košarkaš Shaquille O'Neal koji je rekao da bi povratak Kobea bio najveći sportski događaj u historiji.

"Svi znaju ko je Kobe Bryant i niko ne može reći da sada nije spreman odigrati dobrih 15-20 minuta. Ako odluči da se vrati s 40 godina, to će biti najveći događaj u historiji sporta. Svi bi pričali o tome, dresovi bi se prodavali tri puta više", kazao je 0'Neal.

Nakon toga, on je rekao da Bryant na terenu ne bi trebao provoditi više od 15-20 minuta.

"Ne bi trebao igrati odlično, samo da bude 15-20 minuta na parketu. Ako se vrati, to bi bila jedna od najljepših priča u NBA historiji. Za kraj, samo ću reći da Kobe voli takve stvari", zagonetno je rekao O'Neal.