Marion Jones
0

"Zadovoljna sam napretkom u debitantskoj sezoni"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Kako se prva sezona bivše osramoćene američke sprinterice Marion Jones u WNBA ligi bliži kraju, novopečena košarkašica izrazila je zadovoljstvo postignutim.

Dok većina košarkašica završava svoje karijere, Jones je svoju tek započela, a u svojoj rookie sezoni u dobi od 34 godine nastupila je u 32 utakmice za Tulsa Shock i pritom prosječno za devet minuta na parketu upisivala 3,5 koševa i1,5 skokova.

"Ohrabrena sam svakom novom utakmicom koju odigram. Osjećam da sam uhvatila niti košarke i da postajem sve bolja i bolja", rekla je Jones, nekad najveća svjetska sprinterka i junakinja Olimpijskih igara u Sydneyju 2000. godine na kojima je osvojila tri zlatne i dvije bronzane medalje koje su joj kasnije oduzete zbog dopinga.

"Najteže mi je zapravo kad sjedim na klupi i kada svojoj ekipi ne možeš doprinijeti koliko bi želio. Kada izađem na parket, makar i na dvije minute, osjećam se dobro i puna sam energije."

Na pitanje hoće li i sljedeće sezone igrati u WNBA ligi i braniti boje Tulse, Jones je rekla:

"Apsolutno. Moj muž i ja smo napravili previše žrtvi da bih sada odustala. Želim igrati dokle ću moći i ispuniti potencijal koji imam i mislim da još nisam došla ni blizu onoga što sve mogu. Zašto bih otišla? Imam tek 34 godine, ali to je samo broj", dodala je Jones, koja zarađuje ligaški minimum od 35.000 dolara.