2. i 3. juni
73

Za vikend u Skenderiji basket turnir "Cedevita 3x3 Sarajevo Basket x FIBA Satellite 2018"

Piše: E. B.
Detalj sa prošlogodišnjeg turnira (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Detalj sa prošlogodišnjeg turnira (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ovog vikenda u Skenderiji će biti održan basket turnir "Cedevita 3x3 Sarajevo basket FIBA Satellite 2018".

Na turniru koji će biti održan u dvorani "Mirza Delibašić" 2. i 3. juna učestvuje 20 ekipa iz devet zemalja (BiH, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Bjelorusija, Turska, Švedska, Latvija i Slovenija), a najzvučnije ime je ekipa Limana iz Novog Sada, trenutno drugoplasirana ekipa na svijetu predvođena MVP igračem prošlogodišnjeg World Toura Stefanom Stojačićem.

"Ove godine mislim da smo sa organizacijom veoma blizu World Toura, u što će se svi oni koji i uvjeriti. Pored Limana, dolazi još dosta kvalitetnih ekipa poput Džakova iz Beograda, dvije ekipe iz Crne Gore G-unit i Plan B koja je predvođena bivšim igračem Real Madrida i reprezentacije Crne Gore Vladimirom Dašićem, te jos Latvijci, Bjelorusi i Turci, a i mi ćemo se pokušati predstaviti u najboljem svijetlu", rekao nam je igrač domaće ekipe 3X3 Sarajevo Damir Palata.

Pobjednik turnira će dobiti nagradu od 1.000 eura uz osiguran nastup na Challengeru u Lipiku čiji je nagradni fond 20.000 dolara, a drugoplasiranoj ekipi će pripasti 500 eura uz sponzorske pakete.

Generalni sponzor turnira Cedevita će obezbijediti poklon pakete za publiku, a ulaz će biti besplatan. Takmičenje počinje u subotu u 14 sati, a više informacija možete potražiti na službenoj stranici turnira.

Podsjetimo, prošle godine turnir je održan u kultnom Metalcu, a na njemu su pobijedili Statisti iz Splita.