Košarka
0

Za Knickse potpisali Camby i Smith, Green za Spurse

Totalsport
Marcus Camby (Foto: AFP)
Marcus Camby (Foto: AFP)
Nakon što su ugovorno vezali Stevea Novaka, New York Knicksi u ponedjeljak su se pojačali s još dvojicom košarkaša Marcusom Cambyjem i JR Smithom.

Houston Rocketsi omogućili su Njujorčanima da dođu do svog nekadašnjeg (1998-2002.) centra potpisavši ga i pustivši za tri igrača (Toney Douglas, Josh Harrellson i Jerome Jordan) te dva izbora druge runde na NBA draftovima 2014. i 2015. godine.

Dobit će Camby, danas 38-godišnjak, 13,2 miliona dolara za iduće tri godine ugovora. Knicksi su ga, inače, 2002. godine mijenjali u Denver.

Dvogodišnji ugovor s Njujorčanima potpisao je 26-godišnji bek-šuter JR Smith, također bivši Denverov igrač koji se ekipi iz Madison Square Gardena priključio početkom prošle sezone nakon kratkotrajnog iskustva u kineskoj ligi.

Za dvije godine će odlični košarkaš dobiti skromnih 2,8 miliona dolara, no druga će godina ugovora biti opcijska.

Važnog su igrača novim ugovorom vezali i San Antonio Spursi, doprvaci Zapadne konferencije. Trogodišnji radni odnos za 12 miliona dolara potpisao je Danny Green (25), igrač na pozicijama dva i tri, koji je u teksaški klub stigao 2010., godinu nakon što su ga na NBA draftu kao 46. igrača po redu birali Cleveland Cavaliersi.