Euroliga
0

Za 38 minuta, Teletović ubacio 24 koša i imao 13 skokova

Totalsport
Ni double-double učinak nevjerovatnog bh. reprezentativca Mirze Teletovića nije pomogao Caji Laboral na gostovanju kod francuskog Nancyja.

Cajin niz od tri euroligaške pobjede iz isto toliko odigranih utakmica prekinut je u Nancyju. Francuski sastav do druge je pobjede došao sasvim zasluženo. Završeno je rezultatom 90-85.

Domaći košarkaši prvu su dionicu dobili sa 28-20, ali se Caja do poluvremena skoro u potpunosti vratila. Ipak, Španci nisu bili na zavidnom nivu u drugom poluvremenu, iako su, istina, bili bolji od svog rivala u završnoj četvrtini (20-21).

Nancy su do pobjede vodili raspoloženi Akin Akingbala (26 poena i 7 skokova) te francuski reprezentativac Nicolas Batum (21 poen, 9 skokova i 4 asistencije).

Nevjerovatan je opet u redovima Caje bio Teletović sa double-doble učinkom. Mirza je za 37 minuta i 8 sekundi provedenih na parketu ubacio 24 koša, pridodao tome 13 skokova (9 defanzivnih i 4 ofanzivna) te 3 asistencije. Ubacio je četiri od deset pokušaja za dva poena i pet od 12 za tri. Na liniji slobodnih bacanja našao se triput, jednom je pogodio.

Euroliga, grupa A, 4. kolo:Nancy - Caja Laboral 90-85