Kraj karijere ili ne?
0

Yao Ming čeka odluku o operaciji slomljenog stopala

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Centar košarkaša Houston Rocketsa Yao Ming i dalje je u velikoj neizvjesnosti, a grupa ljekara pokušava se usaglasiti kako na najbolji način pokušati izliječiti Kinezovo slomljeno stopalo.

Yao je slomio kost u lijevom stopalo u trećoj utakmici drugog kruga NBA doigravanja protiv Los Angeles Lakersa. Iako je bilo najavljeno da će oporavak trajati najduže 12 sedmica, povreda nije zacijelila kako se očekivalo i vijesti su naglo postale vrlo pesimistične.

Klupski ljekar Tom Clanton izjavio je kako bi Yao mogao propustiti cijelu sezonu, ali čak i da bi mu nastavak karijere mogao biti ugrožen. Kineski košarkaš sada očekuje odluku liječnika treba li mu operacija ili ne.

  • Još ništa nije odlučeno. Liječnici imaju različita mišljenja i različite planove i još uvijek se usaglašavaju. Rezultati njihovih konsultacija trebali bi biti poznati naredne sedmice. Zasad smo još uvijek u razdoblju skupljanja informacija - rekao je Mingov agent Eric Zhang.

Yao je prošle sezone odigrao 77 utakmica za Rocketse, najviše nakon sezone 2004./2005. kada je odigrao tri više. Kraj sezone, međutim, nije dočekao zdrav, a zasad je sigurno samo da neće ni početak sljedeće. Uz to, barem polovinu sezone Houston će igrati i bez Tracyja McGradyja, koji se oporavlja od operacije koljena.