Košarka
0

Wizardsi dali nogu Michaelu Jordanu

Klix.ba
Goodbye Washington, hello Charlotte?
Goodbye Washington, hello Charlotte?
Washington Wizardsi su se riješili najpopularnije osobe u svijetu košarke, prekinuvši odnos koji je proizveo puno hajke, a malo uspjeha u posljednje 3 i pol sezone.

Razočaran lošim uspjehom tima i osramoćen međusobnim dobacivanjem na, a i izvan terena, vlasnik Washington Wizardsa Abe Pollin je objavio svoju odluku na tridesetominutnom sastanku u areni tima. Nakon petominutne svađe sa Pollinom tokom sastanka, Michael Jordan se okrenuo ko-vlasniku Tedu Leonsisu te ga napao što ga je "uvalio u ovaj nered", rekao je New York Timesu jedan od prisutnih na sastanku. Nakon što se sve završilo, Jordan je ljutito napustio sastanak u svom crnom kabrioletu.

Jordan je bio predsjednik Wizardsa prije nego se vratio iz mirovine da bi igrao za tim u posljednje dvije godine. Otišao je u igračku mirovinu za sva vremena prošlog mjeseca i očekivalo se da će se vratiti na jednu od izvršnih funkcija u klubu. "To je definitivno bila moja želja i namjera", rekao je Jordan u svojoj izjavi. "Ali, danas, bez ikakvog prethodnog razgovora sa mnom, vlasništvo me informiralo da su zajednički odlučili da promjene naš dugogodišnji dogovor." "Šokiran sam ovom odlukom, najviše zbog činjenice da nisu ponuđeni nikakvi smisleni razlozi." Međutim, već duže vremena je bilo poznato da u upravi, a i među igračima, vlada nezadovoljstvo Jordanovim negativnim izjavama o timu i njihovoj nesposobnosti da uđu u doigravanje, te se ova oštra reakcija uprave mogla i očekivati.

Nakon ovog već definitivnog odlaska iz Washingtona, Jordanu su već ponuđene nove izvršne pozicije u drugim timovima, među kojima su najveći kandidati Chicago Bullsi, te novi ekspanzijski tim iz Charlottea. Manje je vjerovatna ova prvaa opcija, jer su Bullsi već izabrali novog generalnog menadžera Johna Paxsona, te se očekuje da bi Jordan najvjerovatnije mogao prihvatiti posao u gradu koji se nalazi u njegovoj rodnoj državi Sjevernoj Karolini. Vlasnik novoosnovanog kluba Robert Johnson je već ranije izjavio da Jordan može dobiti bilo koju funkciju koju želi. Novi tim iz Charlottea u NBA ligu ulazi sezone 2004/05.