Povrede ga uništiše
23

Williamson se tek oporavio pa već u trećoj utakmici nakon teškog pada doživio kontuziju kuka

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Američki košarkaš i NBA zvijezda Zion Williamson prošle sedmice je zaigrao nakon 17 mjeseci izbivanja s terena zbog povrede stopala, ali već u trećem nastupu u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta doživio je novu povredu, s tim da je ovaj put povrijedio kuk.

Spomenuti košarkaš je osam minuta prije kraja utakmice krenuo u kontranapad i pokušao je zakucavanjem završiti napad, ali ga je s leđa blokirao protivnički igrač Jordan Clarkson, nakon čega se Williamson uslijed kontakta okrenuo u zraku i pao direktno na leđa.

Američki mediji pišu da je tom prilikom Williamson doživio kontuziju zadnjeg dijela kuka, a iako je pokušao nastaviti s utakmicom i pomoći svojim saigračima u finišu, ubrzo je otišao u svlačionicu i više se nije vraćao na teren.

Također, dodaje se da je Williamson za četiri godine u NBA ligi odigrao samo 88 utakmica i da su mu povrede već sada "uništile" karijeru, no kada je na terenu, onda igra sjajnu košarku i u prosjeku postiže 25,6 poena uz 60 posto uspješnosti šuta.

Što se tiče spomenute utakmice, njegov New Orleans iznenađujuće je izgubio od Utah Jazza nakon produžetaka rezultatom 122:121.