Zakucavali ga i driblali
0

Wembanyami vatren doček u NBA: Najveća senzacija neće dugo pamtiti debi u predsezoni

D. P.
Wembanyama se nije sinoć proslavio (Foto: Screenshot)
Wembanyama se nije sinoć proslavio (Foto: Screenshot)
Velika NBA senzacija i prvi pick na nedavnom draftu Victor Wembanyama debitovao je u NBA predsezoni za svoje San Antonio Spurse, a debi nije prošao baš onako kako je očekivao.

Wembanyama (19), potpuno očekivano izabran je kao prvi na NBA draftu. San Antonio je dobio ovo košarkaško čudo od 220 centimetara, no njegov debi sinoć nije prošao kako je zamišljao, iako je cijela dvorana bila rasprodata.

San Antonio je slavio protiv Charlotte Hornetsa rezultatom 76:68, no Wembanyama će pokušati što prije da je zaboravi, posebno zbog lošeg šuta.

Mladi Francuz pogodio je samo dva od čak 13 pokušaja šuta iz igre. Postigao je jednu trojku, a na parketu je proveo 27 minuta. Ukupno je postigao devet poena, dodao osam skokova i pet blokada.

No, bilo je tu i nekoliko poteza u kojima su mu rivali poželjeli dobrodošlicu u najjaču ligu svijeta pa je tako viralan postao koš Kaija Jonesa. Tačnije, u pitanju je zakucavanje preko 220 centimetara visokog košarkaša.

Također, na fantastičan način predriblao ga je Brandon Miller te bacio na parket, nakon čega su Wembanyami saigrači pritrčali u pomoć i podigli ga s parketa.

Kod Spursa, najefikasniji je bio Julien Champagnie s 20 poena, dok je 17 dodao Malaki Branham. U poraženim Hornetsima najviše je pokazao Brandon Miller sa 16 poena.