Čudesni rookie
41

Wembanyama imao show protiv Bucksa, zalijepio je Giannisa kao niko u karijeri

N. K.
Wembijev potez sezone (Foto: Screenshot)
Wembijev potez sezone (Foto: Screenshot)
Košarkaši Milwaukee Bucksa pobijedili su u gostima ekipu San Antonio Spursa rezultatom 125:121, a ovu utakmicu obilježio je dugo očekivani duel Victora Wembayama i Giannisa Antetokoumpa.

Bio je to duel Grka koji je dvaput bio MVP osnovnog dijela lige i MVP finala u kojem je Bucksima donio titulu i Francuza visokog 224 centimetra kojem se predviđa blistava karijera.

Antetokounmpo je utakmicu završio s 44 poena, 14 skokova i sedam asistencija, a Wembanyama mu je odgovorio svestranom partijom na svoj 20. rođendan budući da je postigao 27 poena te imao devet skokova i pet blokada.

"Poseban je igrač, nikad nisam vidio igrača poput njega. Laže onaj ko kaže da je visok 224 centimetra, to nije tačno. Bude li naporno radio i bude li zdrav bit će sjajan igrač", rekao je Grk o Wembanyami nakon susreta.

Inače, Wembanyama je imao i niz sjajnih napadačkih poteza, među kojima i dodavanje za zakucavanje samom sebi od table.

Istakao se i strašnom rampom Giannnisu u pretposljednjem napadu na susretu kada je superstar Spursa zalijepio starijeg kolegu kao malo ko u čitavoj njegovoj karijeri.

Inače, Damian Lillard je ubacio 25 poena i 10 asistencija u pobjedi Bucksa, dok je kod Spursa oduševio i Devin Vassell s 34 poena.