NBA play-off
28

Warriorsi pregazili Spurse za 2:0 u finalu Zapadne konferencije

Piše: N. K.
Foto: EPA
Foto: EPA
Golden State Warriorsi su u drugom susretu finalne serije doigravanja u Zapadnoj konferenciji s čak 36 koševa razlike (136:100) pobijedili oslabljene San Antonio Spurse koji su bili bez pomoći najboljeg igrača Kawhija Leonarda.

Spursi u drugom meču nijednog trenutka nisu bili konkurentni razigranim Warriorsima pa je gostujući trener Gregg Popovich u posljednjih 15 minuta dvoboja koristio isključivo košarkaše koji inače imaju epizodne uloge.

Kapiten Warriorsa Stephen Curry bio je prvo ime dvoboja s 29 koševa, sedam skokova i sedam asistencija. Patrick McCaw je iskoristio čak 26 minuta u igri i sa 18 koševa bio drugi strijelac ekipe, ispred Kevina Duranta koji je ubacio 16 poena.

Jonathon Simmons je dobro zamijenio Leonarda u početnoj petorci te s 22 koša uvjerljivo bio najbolji strijelac Spursa. Davis Bertans je s 13 koševa bio jedini gostujući igrač uz Simmonsa s dvocifrenim učinkom.

Treća utakmica serije bit će odigrana tek u noći sa subote na nedjelju pa postoje šanse da će se Leonard do tada uspjeti oporaviti i pomoći saigračima u nastojanju da vrate neizvjesnost finalu Zapadne konferencije.

Podsjetimo, u noći sa srijede na četvrtak u Bostonu započinje finalna serija u Istočnoj konferenciji između Celticsa i Cleveland Cavaliersa.