NBA
4

Warriorsi pobjedom nad Detroitom ispisali historiju, Cleveland poražen od Indiane

Piše: O. T.
Golden State Warriorsi upisali su šestu uzastopnu pobjedu nakon što su savladali Detroit Pistonse (102:98). Svih šest mečeva Warriorsi su igrali u gostima i ovo je prvi put u historiji ove franšize da napravi takav pobjednički niz u šest uzastopnih gostujućih mečeva.

Nijedan tim u NBA ligi nakon 2009. godine nije uspio napraviti takav niz, a posljednji su to učinili Los Angeles Lakersi. Također, nijedan tim nije povezao više od šest uzastopnih gostujućih pobjeda.

Warriorse posebno veseli da su dvije posljednje pobjede - protiv Pistonsa i Charlotte Hornetsa - upisali bez povrijeđenog Stepha Curryja.

Prvo ime Warriorsa s 36 poena, 10 skokova i sedam asistencija bio je Kevin Durant, a pratio ga je Klay Thompson s 21 poenom. Njih dvojica su jedina dva igrača Warriorsa koji su prešli brojku od 20 poena u ovom meču.

Avery Bradley je bio prvi strijelac Pistonsa u ovom porazu, a on je meč okončao s 25 ubačenih poena.

Cleveland Cavaliersi su nakon 13 uzastopnih pobjeda poraženi u gostima od Indiana Pacersa (106:102), a presudnu ulogu u finišu meča odigrao je Victor Oladipo nakon što je ubacio trojku za rezultat 103:97 te doveo Pacerse do prednosti od šest poena razlike minutu i jednu sekundu prije kraja meča.

Oladipo je meč završio s 33 poena, osam skokova i pet asistencija. Goste je predvodio LeBron James s 29 poena, 10 skokova i osam asistencija.

San Antonio Spursi su na krilima LaMarcusa Aldridgea, koji je ubacio 27 poena i skupio 10 skokova, na domaćem terenu savladali Boston Celticse rezultatom 105:102.

Milwaukee Bucksi su kod kuće pobijedili Dallas Maverickse (109:102) u još jednom meču bez Mirze Teletovića koji se oporavlja od povrede.