Košarka
8

Wade: Dom je tamo gdje ti je srce, James je povukao ispravan potez

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Američki košarkaš Dwyane Wade otvorenim je pismom komentirao odlazak svoga prijatelja LeBrona Jamesa iz Miami Heata nakon četiri nevjerovatne zajedničke sezone.

Wade i James su 2010. godine odlučili zajedno krenuti u misiju osvajanja naslova NBA prvaka i u tome su uspjeli u dva navrata. Četiri su uzastopne godine igrali u velikom finalu, a nakon svega Wade u potpunosti razumije njegovu odluka da se vrati u svoj Cleveland Cavaliers.

"Kao prijatelju i saigraču teško mi je vidjeti da moj brat LeBron odlazi na novo putovanje. Godine 2010. krenuli smo u zajedničku misiju osvajanja naslova NBA prvaka i uspjeli smo u tome. Prijatelji smo od prvog dana kada smo došli u ligu i u protekle smo četiri godine stvorili neraskidivu vezu. Naša će mi saradnja uvijek biti vrlo posebna, na ličnom i profesionalnom nivou. Dijelili smo nešto uistinu posebno i on će zauvijek ostati dio moje porodice. LeBron je povukao pravi potez kada se odlučio vratiti u Cleveland. Donio je dobru odluku za sebe i svoju porodicu. Dom je tamo gdje ti je srce. Njegov je dom Cleveland. Znam da mu to nije bila lagana odluka, ali u potpunosti ju podupirem. Zajedno smo ostvarili cilj zbog kojeg smo 2010. godine stavili potpis na ugovor. Mi smo prvaci!", napisao je Wade.

Spomenimo i da će Dwyane Wade ostati u Miami Heatu, te da bi isto mogao napraviti i Chris Bosh, kojem bi mogao biti ponuđen izdašniji ugovor nego u protekle četiri sezone.