Objavljen spisak
180

Vujošević u mečevima protiv Finske i Češke računa na dolazak Nurkića i Muse

Piše: E. B.
Duško Vujošević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Duško Vujošević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević je objavio spisak igrača za prva dva susreta drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini.

Vujošević očito očekuje da se u utakmicama protiv Finske u gostima 13. septembra, a potom kod kuće 16. septembra protiv Češke pojave Jusuf Nurkić i Džanan Musa te ih je uvrstio na spisak igrača.

Osim njih dvojice, na spisku su i Nemanja Gordić, Amar Gegić, Adi Zahiragić, Darko Talić, Marko Rikalo, Edin Atić, Almir Hasandić, Ibrahim Durmo, Aleksandar Lazić, Nedžad Muratović, Nedim Buza, Adin Vrabac, Milan Milošević, Miralem Halilović, Emir Sulejmanović, Amar Alibegović, Ajdin Penava, Andrija Stipanović, Elmedin Kikanović, Markus Lončar, Robert Rikić i Obrad Tomić.

Dakle, jasno je da ni u ovim utakmicama nećemo imati naturalizovanog košarkaša.

"Ja sam došao u BiH i pored velikih otpora na koje je taj moj čin naišao van BiH. Uzimajući u obzir težak poraz protiv Francuske, doživio sam rezultatsku i ljudsku satisfakciju, ali imam utisak da smo mi iz stručnog štaba sve usamljeniji. Apelujem na sve ljude koji su na bilo koji način uključeni u funkcionisanje Košarkaškog saveza BiH, a i na one koji nisu, da se aktivno i timski uključe u pokušaju da se osigura da u predstojećim akcijama imamo na raspolaganju kompletan igrački sastav i najbolje moguće uslove za pripreme", poručio je selektor Vujošević.