Savladali Belgiju
762

Vujošević se nakon pobjede požalio na uslove rada: Smješteni smo u hotelu bez grijanja

Piše: K. H.
Duško Vujošević (Foto: K. S./Klix.ba)
Duško Vujošević (Foto: K. S./Klix.ba)
Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević kazao je na konferenciji za medije nakon pobjede protiv Belgije rezultatom 72:70 da ima puno prostora za napredak te da je sretan zbog današnje pobjede.

Vujošević je kazao da su povrede Miloševića i Kikanovića napravile dodatni problem našoj ekipi, a također je istakao da državna selekcija ne smije biti smještena u hotelu koji nema grijanje.

"Ovaj meč bio je važan za obje selekcije. Povrijedili smo Kikanovića tokom priprema, a uzrok toga je kalendar koji je napravila FIBA. Kikanović je imao četiri utakmice za jednu sedmicu prije nego je došao ovdje. U ovom ritmu je veće iznenađenje ostati zdrav, nego se povrijediti. Povrede Miloševića i Kikanovića su bile dodatni problem za nas, ali opet moram reći da jako cijenim Belgiju. To je ekipa koja je imala odlične utakmice pred Evropsko prvenstvo i na prvenstvu", kazao je Vujošević, a nakon toga nastavio:

"Početak meča je bio dobar, kontrolisali smo situaciju, a onda u drugom poluvremenu pravimo seriju grešaka zbog kojih smo došli u situaciju da je meč bio izgubljen. Mnogo je razloga za analizu, ima prostora za napredak, ali je zadovoljstvo zbog pobjede najveće. Hvala publici koja je došla u velikom broju, a na kraju svega, moram dodati da mi kao nacionalna selekcija ne smijemo biti smješteni u hotelu koji nema grijanje. Ja već dva dana imam temperaturu 38", završio je Vujošević.

Nakon njega, novinarima se obratio i Miralem Halilović koji je rekao da je ovo važna pobjeda za naš tim.

"Ovo je važna pobjeda za nas, ali ne i ključna. Oni su došli da se spase ovdje, mi smo ostali bez dva igrača, a trener nam je rekao da igraču moraju dati još više od sebe kako bi nadoknadili njihovo odsustvo. Mučili smo se u napadu, promašili smo puno slobodnih bacanja, ali je atmosfera bila odlična i sretni smo i zahvalni što imamo ovakvu publiku", rekao je Halilović.

Sljedeći meč naš tim igra u nedjelju protiv Rusije s početkom u 15:00 sati.