Selektor BiH
337

Vujošević: Nismo imali sreće u žrijebu, prolazak iz grupe bi bio iznenađenje

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Košarkaška reprezentacija BiH će igrati u kvalifikacionoj grupi E protiv selekcija Belgije, Francuske i Rusije.

Selektor naše reprezentacije Duško Vujošević nije bio zadovoljan žrijebom.

"Apsolutno smo svjesni da smo u sastavu u kojem smo nastupali napravili veliki uspjeh plasmanom u kvalifikacije. Jedna stvar je najbolja ekipa koju možemo sastaviti i ona koja je sastavljena. Ne znam po kojim kriterijima je pravljen žrijeb, ali nismo imali sreće. Također, ni raspored utakmica nam ne ide na ruku. Ima dosta lakših grupa, poput C. Prolazak dalje bi bio iznenađenje", rekao je Vujošević.

Što se tiče naše reprezentacije, selektor Vujošević smatra kako se ekipa treba pojačati, ali ne nauštrb atmosfere u ekipi.

"Trebamo pojačati ekipu, ali da ona pri tome ne izgubi entuzijazam i borbenost. Svako ko misli da nas čašćava svojim prostim prisustvom, a ne da dođe raditi i boriti se, nije nam potreban. Moramo shvatiti da je ovo osnova neke buduće reprezentacije BiH koja se stvara kroz ova takmičenja za naredno Evropsko prvenstvo. Pravimo hemiju i hijerarhiju u ekipi, ima prostora za napredak, ali sigurno u ovakvom sastavu nećemo biti konkurentni ni u ovim kvalifikacijama, ni u budućnosti i jasno je da su nam potrebna pojačanja", rekao je Vujošević.