Nakon poraza
54

Vujošević: Francuzi su i oslabljeni bolji od našeg mladog tima, iz ove utakmice trebamo naučiti

Piše: D. B.
Duško Vujošević (Foto: FIBA)
Duško Vujošević (Foto: FIBA)
Košarkaška reprezentacija BiH sinoć je upisala poraz u utakmici 2. kola grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini, a bolja je bila reprezentacija Francuske rezultatom 84:65. Nakon utakmice se medijima obratio naš selektor Duško Vujošević.

Vujošević je priznao da su Francuzi bolji od našeg mladog tima iako su oslabljeni.

"U košarci može da se dobije i izgubi, a mi smo večeras zasluženo izgubili i ja čestitam Francuzima na tome. Oni imaju veoma dobar odnos kada je riječ o angažovanosti, trčanju i borbenosti. Taj odnos je bio bolji nego kad su bili u punom sastavu i sigurno je da su, iako oslabljeni, jači od našeg mladog tima", izjavio je Vujošević.

Dodao je da je veoma važno da izvučemo pouke iz sinoćnje utakmice i poraza, kao i iz ovog sistema kvalifikacija.

"Mi smo pokazali dva lica, jedno puno bolje u prvom poluvremenu, ali nisam sasvim zadovoljan kako smo igrali. Primili smo dosta koševa u posljednjim sekundama napada, a kad se pogleda statistika šuta za tri poena, ona nije toliko loša, ali smo najviše poena dali kada to više nije bilo važno. Iz ove utakmice moramo mnogo naučiti, ovo je prilika za sve nas, posebno za mlade igrače, da steknu iskustvo. Ove kvalifikacije su najbolja škola koju mogu da prođu. Naravno, besplatne škole nema, pogotovo dobre, pokušat ćemo pokazati da možemo svih 40 minuta odigrati bolje nego večeras", rekao je naš selektor.

Naredni meč naši košarkaši igraju 23. februara iduće godine kada dočekuju Belgiju, a dva dana kasnije gostuju u Rusiji.