Selektor razočaran
296

Vujošević: Doživio sam najteži poraz u mojoj trenerskoj karijeri

Piše: A. K.
Duško Vujošević (Foto: D. Z./Klix.ba)
Duško Vujošević (Foto: D. Z./Klix.ba)
"Ima različitih poraza, ali ovaj je ubjedljivo najveći u mojoj trenerskoj karijeri i za njega smo odgovorni ja, igrači koji su bili tu i oni koji su otkazali", rekao je na večerašnjoj konferenciji za medije selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević nakon poraza od ekipe Francuske u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

"Svima koji vole BiH ovo sigurno nije dobro veče. S jedne strane smo se zahvaljujući pobjedi Rusije protiv Belgije kvalifikovali u drugu rundu takmičenja, ali večeras smo dobili lekciju da sljedeća runda može biti veliko brukanje ako se ne nađe metod i način da se napravi kompletan sastav", rekao je bh. selektor.

Dodao je da je Francuska u večerašnjem sastavu bila mnogo jača od BiH.

"Bez obzira na to nismo pokazali dovoljno čvrstine, karaktera i borbenosti", poručio je Vujošević.

Kapiten Košarkaške reprezentacije BiH Elmedin Kikanović rekao je da se večerašnja utakmica nema potrebe pretjerano analizirati te da je ekipa Francuske u trenutnom sastavu kandidat za medalju.

"Mi imamo mlad i talentovan tim u kojem neki igrači prvi put igraju. Ovo je veliko iskustvo za naše mlade igrače, kao i lekcija. Sada se moramo pripremiti za utakmicu protiv Belgije, jer se bodovi porenose u iduću fazu", zaključio je Kikanović.

Podsjećamo, košarkaška reprezentacija BiH poražena je od Francuske u Mejdanu rezultatom 102:52, a i pored toga, zahvaljujući pobjedi Rusije u Belgiji izborili smo plasman u sljedeću fazu kvalifikacija.