Nakon Slovačke
0

Vrabac: Pokazali smo da se možemo podići nakon poraza; Zahiragić: Nemamo vremena za slavlje

Piše: O. T.
Adin Vrabac (lijevo) i Adi Zahiragić (Foto: Klix.ba)
Adin Vrabac (lijevo) i Adi Zahiragić (Foto: Klix.ba)
Nakon pobjede košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine nad Slovačkom, bh. reprezentativci Adin Vrabac i Adi Zahiragić su kazali da vjeruju i u pobjedu nad Armenijom u posljednjem kolu pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u Bratislavi u okviru 5. kola pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini selekciju Slovačke rezultatom 92:74.

"Prvo, drago mi je zbog pobjede. Drugo, drago mi je što smo pokazali reakciju da se možemo podići nakon one loše utakmice u Zenici. Pokazali smo da imamo dobru atmosferu. Utakmica je bila važna kako bismo napravili neki uvod za naredni meč koji je još važniji. Očekivali smo da će Švedska pobijediti Armeniju, ali je razlika malo iznenađujuća. Mislim da će i Armenija pokazati reakciju nakon poraza od Švedske. Očekujem tvrdu utakmicu. Naš tim je svjestan da nam ta utakmica donosi prolazak dalje. Vjerujemo u pobjedu", kazao je Vrabac.

Bh. košarkaši sada imaju tri pobjede i dva poraza u grupi A pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a u posljednjem kolu igraju protiv Armernije u gostima. Samo nas pobjeda vodi u narednu fazu kvalifikacija. Armenija je večeras pretrpjela težak poraz od Švedske u gostima (93:70).

"Svi smo jako sretni zbog večerašnje pobjede koja nam je jako značila za povratak samopouzdanja poslije jako loše utakmice kod kuće protiv Švedske. Međutim, nemamo vremena da slavimo, već za tri dana nas očekuje utakmica u koju se sveo cijeli ovaj ciklus. Večerašnji meč je pokazao našu spremu i želju za pobjedom. Među nama vlada zajedništvo i ako to ponovimo protiv Armenije pobjeda ne bi trebala doći pod znak pitanja. Moramo ostati na zemlji i ispoštovati sve što se dogovorimo", kazao je Zahiragić.

Meč našeg tima protiv Armenije u gostima na rasporedu je u subotu od 18 sati.