Bh. reprezentativci
8

Vrabac i Talić: Fokusirani smo na treninge i igru, Vujošević je veliki trener

Piše: D. B.
Adin Vrabac i Darko Talić
Adin Vrabac i Darko Talić
Košarkaška reprezentacija BiH se nalazi u Hrvatskoj gdje se priprema za pretkvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo. Atmosferu iz našeg tabora prenijeli su reprezentativci Adin Vrabac i Darko Talić.

"Pripreme u Hrvatskoj traju već tri dana, imamo sve potrebne uslove za dobar. U izolaciji smo, što je prilika da se posvetimo timu te da iskoristimo vrijeme za što bolji rad. Naporno jeste, posebno na početku dok ne uđemo u formu, ali to je normalno. S trenerom Duletom je čast raditi, nisam imao priliku ranije sarađivati s njim. On je zaista veliki trener koji dosta pažnje posvećuje detaljima, već učimo nove stvari, a to je jako bitno za nas mlade igrače. Atmosfera je sve bolja uprkos otkazima nekih igrača, žao nam je što nisu s nama, ali mi koji smo tu dobro radimo i ne razmišljamo o tome. Svi smo zdravi, nema povreda", izjavio je Vrabac.

Njegove riječi potvrdio je Talić.

"Zadovoljan sam pripremama, skoncentrisani smo na treninge i igru. Dule radi mnogo s mladim igračima, što mi mnogo znači. Skreće nam pažnju na sitnice, dosta učimo. Sjajno je raditi s njim. Nisam očekivao poziv u reprezentaciju, pa mi je ovo podstrek za rad i napredak. Reprezentacija može iznijeti teret pretkvalifikacija i plasirati se u kvalifikacije. Mladi smo i poletni, smatram da možemo napraviti dobar rezultat", rekao je Talić.

Prve trening mečeve BiH će odigrati 12. i 13. jula protiv selekcije Bjelorusije u Sarajevu.