Košarka
9

Vrabac heroj Partizana: Bh. reprezentativac jedna od glavnih tema u Srbiji

Klix.ba
Foto: FIBA
Foto: FIBA
Bosanskohercegovački reprezentativac Adin Vrabac raspametio je navijače Partizana nakon što je u posljednjim trenucima utakmice 10. kola FIBA-ine Lige prvaka polaganjem srušio Zielonu Goru u gostima te Partizanu uveliko povećao šanse za plasmanom u play-off.

"Partizan raširio krila, Vrabac preletio Zielonu Goru", naslov je Mozzart Sporta nakon sinoćnje pobjede Partizana koji je protiv poljskog tima igrao bez četiri standardna igrača Novice Veličkovića, Franka Robinsona, Mihajla Andrića i Dorđa Majstorovića, a u Poljsku nije otputovao ni bolesni trener Aleksandar Džikić.

Junak Crno-bijelih bio je Vrabac koji je 2,5 sekunde prije kraja položio za pobjedu i veliko slavlje svojih saigrača i svih onih koji su navijali za Partizan koji je slavio rezultatom 81:80.

Vrabac je utakmicu završio sa 16 ubačenih poena bez ijednog promašaja iz igre. Ovo je najupečatljiviji meč dosadašnje karijere ovog 22-godišnjeg Sarajlije.

Nakon utakmice bio je glavna tema srbijanskih medija koji su naslove povećivali njemu. "Vrabac Crno-bijeli heroj! Desetkovani Partizan poslije drame srušio Zielonu Goru - 81:80", piše Informer.

"Vrabac heroj desetkovanog Partizana!", naslov je portala B92.net koji prenosi i izjavu bh. igrača: "Nastupili smo bez četiri igrača i trenera Džikića, ali najvažnija stvar je bila da smo svi vjerovali u pobjedu do samog kraja i da smo uspjeli da je ostvarimo. Jako smo sretni zbog toga."

Kurir je posebnu vijest posvetio pobjedničkom košu, a u naslov je stavio: "Oduševio Grobare: Evo kako je Vrabac pogodio za pobjedu Partizana", dok je Blic.rs nakon utakmice objavio: "Kakva završnica! Evo kako je Partizan slavio u Poljskoj: Vrabac!"

"Nova Partizanova luda pobjeda! Opet drama u produžetku, Vrabac je heroj!", piše Telegraf koji je također posvetio posebnu vijest o košu koji je odlučio meč.