Pretkvalifikacije SP
38

Vrabac: Bitno je da dobijemo Šveđane; Zahiragić: Uživamo u igri i držimo se kao jedan

Piše: D. B.
Adin Vrabac i Adi Zahiragić (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Adin Vrabac i Adi Zahiragić (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Košarkaška reprezentacija BiH večeras s Austrijom igra posljednju prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i prvu utakmicu protiv Švedske koja se igra 2. augusta u Norrkopingu. O dosadašnjim pripremama našeg tima te očekivanjima od utakmice sa Švedskom govorili su reprezentativci Adin Vrabac i Adi Zahiragić.

"Napredujemo dobro, ispravljali smo greške koje smo pravili u Makedoniji, a večeras nas čeka provjera protiv Austrije. Mislim da smo spremni, večeras ćemo imati snage da pokažemo šta možemo. S trenerom Duškom radimo i na taktici, vidjet ćemo kako će to izgledati. Moj tim i ja razmišljamo o Švedskoj, bitno je da tu utakmicu dobijemo. Kasnije ćemo razmišljati o Slovačkoj i Armeniji. Očekujemo prvo mjesto u grupi", izjavio je Vrabac.

Da je sva pažnja usmjerena na Švedsku potvrdio je i Zahiragić.

"Pripreme su prošle u najboljem redu, večeras je generalna proba. Radili smo naporno. Austrija nam ne znači puno, razmišljamo o Švedskoj, ali ćemo ipak dati sve od sebe da se pokažemo. Šveđani su naravno najbitniji", rekao je Zahiragić.

Selektor Duško Vujošević zahtijeva maksimum od naših reprezentativaca.

"Disciplina je najbitnija kod Vujoševića, ulaže puno u to i u detalje u igri. U svakom trenutku moramo biti fokusirani na ono što objašnjava, nije lako ispratiti zahtjeve, ali se trudimo. Dosta nam pokaže, na najboljem smo putu da napravimo dobar rezultat", kazao je naš reprezentativac.

Košarkaški Zmajevi se nadaju pobjedi na gostujućem terenu koja bi bila idealan početak pretkvalifikacija.

"Važno je dobro početi, Švedsku poznajemo jer smo prošle godine igrali kvalifikacije s njima, nisu se bitno promijenili. Utakmica će biti neizvjesna, ali mi idemo na pobjedu. Mi smo mladi i pod pritiskom, ali uživamo u igri. Držimo se ko jedan, to će nam mnogo značiti", završio je Zahiragić.