Košarka
0

"Volim te mali brate": O’Nealova poruka Bryantu nakon oproštaja

Klix.ba
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Bili su veliki neprijatelji, barem je javnost takvu sliku vidjela. Skupa su osvojili tri NBA titule, razdvojili se, a uskoro će obojica biti košarkaški "penzioneri". Dobro, ovaj stariji, Shaquille O’Neal, je već odavno rekao "zbogom" košarci. Kobe Bryant je svoj odlazak najavio.

Svijet profesionalne košarke će na kraju ove NBA sezone ostati bez jednog od najboljih košarkaša ikada nakon što je Kobe Bryant zakucao na vrata mirovine. Uslijedile su brojne poruke, statusi, tekstovi, a oglasio se i Shaquille O’Neal s kojim je Bryant u tandemu osvojio tri NBA prstena, ali s kojim se znao i gledati "preko nišana".

Ipak, kada su se sastali u O'Nealovom "podcastu" proteklog augusta i jedan drugom poručili da više mržnje nema i da su sva neslaganja obojicu gonila naprijed bilo je jasno da problema više nema.

A još je jasnije nakon O'Nealove poruke Bryantu nakon što je ovaj najavio oproštaj. "Vrijeme je da udahneš, sjedneš i opustiš se zbog svega što si napravio. Volim te mali brate", poruka je na Twitteru od O'Neala.

Poslije toga uslijedio je i šaljivi videozapis kako sjajni dvojac veselo pleše.