Prvenstvo BiH
68

Vogošća deklasirana na domaćem terenu, Kakanj bolji od Zrinjskog

K. H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Košarkaši Vogošće poraženi su od Bratunaca u meču 13. kola Prvenstva BiH za košarkaše rezultatom 105:75.

Gosti su sve vrijeme imali vodstvo i kontrolisali rezultat, a ključna i odlučujuća je bila treća dionica koju je Bratunac riješio u svoju korist rezultatom 26:9 i tako otklonio sumnje oko pobjednika ovog meča.

Kod Vogošće se istakao Jai Williams koji je ubacio 22 poena, a pratio ga je Ensar Ćarić koji je ubacio 15. U pobjedničkom timu najefikasniji je bio Nikola Gajić koji je ubacio 21 poen, a pored njega još četiri igrača su postigli dvocifren broj poena - Pilčević 15, Ćup i Pantić po 13 i Vučićević sa 16 poena.

Važnu pobjedu upisao je i Kakanj koji je na svom terenu bio bolji od Zrinjskog rezultatom 93:79 uz sjajnu partiju Harisa Ćurevca koji je ubacio 26 poena.

U posljednjem meču Mladost iz Mrkonjić Grada je na svom terenu bila bolja od Čapljine rezultatom 95:71, a najbolji pojedinac meča bio je Stefan Mijović iz pobjedničkog tima koji je meč završio sa 22 ubačena poena.

Kada je u pitanju tabela, Široki je s utakmicom više od Igokee na prvom mjestu s omjerom 11-2, Igokea nakon 12 odigranih utakmica ima samo jedan poraz, a treći je Spars koji ima 10 pobjeda i tri poraza.