Referendum
0

Vlasti u Španiji zbog nereda žele odgoditi meč između Barcelone i Las Palmasa

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon pobjede u srijedu u utakmici 2. kola grupne faze Lige prvaka protiv Sportinga u Lisabonu, Barcelonu očekuju obaveze u okviru španske La Lige gdje će na svom stadionu u nedjelju igrati meč protiv Las Palmasa.

Ipak, španski mediji pišu o tome kako bi nedjeljni meč koji je zakazan za 16:15 sati mogao biti odgođen, s obzirom da će se u Kataloniji održati referendum o nezavisnosti ove španske pokrajine.

Još uvijek nema zvanične informacije o tome da li će meč biti odigran, ali vlasti u Španiji očekuju da bi sljedeći vikend mogao biti presudan dan za ovu pokrajinu, te da je samim tim sigurnosno pitanje dovedeno u opasnost zbog čega bi se meč između Barcelone i Las Palmasa mogao pomjeriti za drugi datum.

Što se tiče samog referenduma, ukoliko se on stvarno desi i Katalonija postane nezavisna država, nije poznato šta će se desiti s Barcelonom te da li će ona nastaviti svoje takmičenje u španskoj La Ligi.

Podsjećamo, oni nakon šest odigranih utakmica imaju maksimalnih 18 bodova, četiri više od drugoplasiranog Atletico Madrida i čak sedam više od najvećeg konkurenta za titulu Real Madrida.