Druga ABA liga
1

Vlašić: Vršac je veoma agresivan, za pobjedu treba igrati na njihovom nivou

Piše: R. D.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Košarkaši mostarskog Zrinjskog u sklopu 18. kola regionalne košarkaške lige u četvrtak na svom parketu dočekuju ekipu Vršca. Kao najavu te utakmice na redovnoj konferenciji za medije govorili su trener Hrvoje Vlašić i igrač Ljubo Šamadan.

Prvi cilj Zrinjskog je pobjeda, a drugi da ona bude izražena s više od osam koševa razlike, koliko je Vršac slavio u prvom dijelu lige. Vlašić je kazao kako njegovu ekipu očekuje zahtjevna utakmica u energetskom smislu, jer je ekipa Vršca sastavljena od relativno mladih igrača.

"Vršac igra dosta brzo, igraju agresivnu odbranu i prepoznatljivi su po skoku u napadu. Bitno je biti na njihovom nivou, maksimalno agresivno, uz dosta trčanja i zatvaranje skoka. Pod košem se rotiraju Veljeković, Glišić i Ostojić, igrači koji stalno rade i pritišću. Smatramo da je to ključ pobjede, odgovor na njihove najbolje strane", kazao je Hrvoje Vlašić.

Vlašić je kazao kako je prioritet svesti "loše minute" na minimum.

"Znam da nas očekuje težak posao, da je ovo utakmica u kojoj se mora pobijediti ako želimo biti među četiri najbolje ekipe na kraju. Moramo se znati nositi s pritiskom, a ključ je kao i uvijek da svi daju sve od sebe", kazao je Vlašić, pozvavši navijače da dvoranu napune do kraja.

Ljubo Šamadan kazao je da svako tri dana ekipa igra tešku utakmicu, a da će protiv Vršca najteže biti visokim igračima.

"Dobro smo radili u posljednjih sedam dana, nadam se da ćemo dobro reagirati i da će bodovi ostati u Mostaru. Nadam se da će nas naši navijači voditi prema pobjedi", izjavio je Šamadan.

Utakmica između Zrinjskog i Vršca igra se od 18 sati u Dvorani Bijeli Brijeg.