Druga ABA liga
0

Vlašić: Samo maksimalno agresivnom igrom možemo se nadati pobjedi protiv Primorske

Piše: R. D.
Košarkaši Zrinjskog iz Mostara sutra u svojoj dvorani igraju 19. kolo Druge ABA lige, a tim povodom na konferenciji za medije govorili su trener Hrvoje Vlašić i igrač Marko Ramljak. Protivnik je slovenska Sixt Primorska, a Mostarci pobjedom pojačavaju svoje šanse za plasman među četiri najbolja tima regionalne lige.

Vlašić je u uvodu kazao kako svake sedmice njegova ekipa igra svjevrstan derbi, što najbolje govori da su u vrhu i da očito imaju važan razlog za dalju borbu.

"Primorska je najavila od početka sezone da najozbiljnije razmišlja o prvoj poziciji i gledajući dosadašnje igre reklo bi se da su vrlo ozbiljni. Za nas to znači da je to direktni konkurent za ulazak u najbolja četiri. Mi ćemo nastojati dati svoj maksimum, možda nekad i iznad toga, jedino tako možemo ostvariti pobjedu", kazao je trener Mostaraca.

Primorska je sastavljena od iskusnih igrača, nastavio je Vlašić, prije svega od Mulalića, Joksimovića, Čakaruna. Igrača koji su igrali puno veći rang takmičenja..

"Dobro su izbalansirani, i na vanjskim pozicijama i pod košem. Čeka nas težak zadatak, ali ako budemo imali kontrolu skoka i sveli u normalne granice vanjsku liniju, možemo se nadati pobjedi. Nemamo prostora za kalkulacije, moramo igrati maksimalno agresivno i jedino tako možemo ostvariti pobjedu", zaključio je Vlašić.

Marko Ramljak je kazao kako je ova utakmica jedna meč lopta za "Final 4", te da je protivnik najiskusnija ekipa u ligi, popunjena na svim pozicijama.

"Ključno je to da se na kraju i nas pita, da igramo pred svojim navijačima gdje držimo maksimalan učinak. Voljni moment nam nije upitan, ekipa je spremna. I na njihovom terenu smo sve imali u svojim rukama. Ovaj put samo ne trebamo raditi glupe greške kao na utakmici u Sloveniji", kazao je Ramljak.

Utakmica Zrinjskog i Primorske igra se u četvrtak u Dvorani Bijeli Brijeg od 17 sati.