ABA 2 liga
0

Vlašić: Primorska je najozbiljnija ekipa u ligi, očekuje nas teška utakmica

Piše: R. D.
(Foto: Klix.ba)
Košarkaši Zrinjskog iz Mostara u sklopu osmog kola ABA 2 lige gostuju u Kopru kod domaće Sixt Primorske. Tim povodom organizovana je konferencija za novinare na kojoj su govorili trener Mostaraca Hrvoje Vlašić i igrač Ivan Milićević.

"To je u ovom momentu lider, kako u našoj ABA ligi, tako i u svom domaćem prvenstvu, imaju samo jedan poraz. Došli su iz kvalifikacija i pokazali se kao najozbiljnija ekipa. Igraju dobro, sastavljeni su od provjerenih igrača koji su posljednjih nekoliko godina igrali na visokom nivou. Još su pojačani Kingom te nas čeka jedna izuzetno teška utakmica", kazao je trener Vlašić na otvaranju konferencije za medije.

Vlašić je kazao kako njegovu ekipu čeka i dug put, a prisjetio se puta i povratka iz Vršca, što je ostavilo posljedice na njegovu ekipu.

"Sada ulazimo u seriju gostujućih utakmica s dalekim putovanjima, a to se onda manifestira i na igru", izjavio je Hrvoje Vlašić.

Igrač Zrinjskog Ivan Milićević potvrdio je trenerove riječi da ih u srijedu očekuje težak protivnik, s dosta igrača koji su dokazana imena.

"Sigurno su favoriti, imaju samo jedan poraz. Ipak, mi gore ne idemo s bijelom zastavom, s njima se može igrati, kao i sa svakim drugim. Ja sam siguran da će se i nas gore nešto pitati. Put jeste dug, ali to neće ostaviti trag na nama, dobro ćemo se pripremiti i dati sto posto. Da li će to biti dovoljno za pobjedu, vidjet ćemo", kazao je Milićević.

Utakmica između Primorske i Zrinjskog igra se u srijedu od 18 sati u Areni Bonifika.