Druga ABA liga
4

Vlašić: Bosna je ozbiljna ekipa, za pobjedu će nam trebati maksimalan angažman

Piše: R. D.
(Foto: Klix.ba)
U drugom kolu ABA lige 2 domaći Zrinjski u Mostaru dočekuje sarajevsku Bosnu. Tim povodom organizovana je konfrencija za novinare na kojoj su govorili trener Mostaraca Hrvoje Vlašić i organizator igre Aleksandar Sokolović.

Za Bosnu je Vlašić na početku kazao da je vrlo ozbiljna ekipa, bez obzira na lošiji start u ovu sezonu.

"Ekipa je to koja je sastavljena od deset seniorskih igrača, praktično bez mladih, i trebat će biti maksimalno koncentrisan i obaviti sve planirane poslove u igri da bi sutra polučili uspjeh. Bosna je ovog ljeta pretrpjela određene promjene, pojačali su se, prije svega Sokolović se dosta dobro uklopio, kao i Amerikanci koji su došli. Njihov problem je što još uvijek ne djeluju kao tim", kazao je Hrvoje Vlašić.

Vlašić je kazao da će njegov tim sutra dati svoj maksimum da gostima onemogući da od te utakmice ne naprave prekretnicu u sezoni.

"Najveća opasnost prijeti od Kneževića i Ikonića, ali tu ima zaista dosta igrača koji mogu napraviti razliku. Mi ćemo pokušati timski odgovoriti u oba smjera", rezimirao je Vlašić.

Aleksandar Sokolović dobro poznaje sutrašnjeg protivnika jer je i sam igrao u KK Bosna.

"Bosanski derbi u ABA ligi je kao naš debi pred domaćom publikom, a što se tiče same utakmice, mislim da je skok presudan faktor. Onaj ko dobije borbu pod košem, taj će na kraju pobijediti. Mi željno očekujemo utakmicu jer smo se dobro spremili", najavio je Sokolović pozvavši publiku da ispuni dvoranu.

Trener Vlašić kazao je i da njegova ekipa još nije potpuno formirana te da će kroz sezonu nastojati dodatno se ojačati.

Utakmica Zrinskog i Bosne igra se u utorak od 18 sati u dvorani Bijeli brijeg.