ABA 2 liga
2

Vlašić: Borac je izuzetno kvalitetan, ali mi pobjeđujemo

Piše: R. D.
(Foto: Klix.ba)
Košarkaši Zrinjskog iz Mostara u sklopu 16. kola ABA 2 lige dočekuju vodeću ekipu Borca iz Čačka, a povodom toga organizirana je konferencija za medije na kojoj su govorili trener Hrvoje Vlašić te igrači Luka Igrutinović i Aleksandar Sokolović.

Trener Vlašić je u uvodu kazao da je ovo bez sumnje jedna od najtežih utakmica u dosadašnjem dijelu regionalne lige.

"Kod kuće do sada nismo izgubili nijednu utakmicu, a ja bih volio da nepobijeđeni ostanemo i poslije ovog kola. Borac je sigurno jedna izuzetno kvalitetna ekipa, a o tome govori i pozicija na tabeli. Igraju u kontinuitetu dobro, to je iskusna ekipa, a imaju sigurno i najveći napadački potencijal u ligi", kazao je Vlašić.

Vlašić je kazao da je cilj Zrinjskog da goste limitira kvalitetnom odbranom, posebno što se tiče šuteva za tri poena.

"Stanje u ekipi je dobro, vraća nam se Marko Ramljak. Igrat ćemo u dosta jakom sastavu. Što se tiče Vedrana Princa stanje je bolje i možemo ga uskoro očekivati na parketu. Sigurno je da u dobroj atmosferi očekujemo utakmicu protiv Borca", zaključio je trener Zrinjskog.

Luka Igrutinović kazao je da je na igračima da maksimalno spremno i motivisano dočekaju utakmicu, te da plan prenesu na parket.

"Ovom prilikom bih pozvao navijače da u što većem broju dođu i podrže nas, jer njihova podrška nam znači mnogo", kazao je Igrutinović.

Aleksandar Sokolović smatra da ova utakmica predstavlja pravi ispit zrelosti ove ekipe u ABA 2 ligi.

"Ako želimo da se plasiramo među četiri najbolje ekipe na kraju moramo da pobjeđujemo ove ekipe iz vrha tabele. Vjerujem da ćemo utakmicu odraditi kako treba te produžiti seriju koja traje od sredine decembra otkad smo izgubili samo jednu utakmicu", izjavio je Aleksandar Sokolović.

Utakmica Zrinjskog i Borca igra se u četvrtak u Dvorani Bijeli Brijeg od 18 sati.