Prijateljstvo prekinuto ratom
0

Vlade Divac i Toni Kukoč u filmu "Jednom braća"

Sarajevo-x.com
Vlade Divac (Foto: Fotoservis)
Vlade Divac (Foto: Fotoservis)
Vlade Divac, proslavljeni srbijanski sportsta, akter je filma "Jednom braća", koji govori o posljednjoj košarkaškoj reprezentaciji SFR Jugoslavije, objavio je beogradski Blic.

Divac je, povodom snimanja tog filma, posjetio grob nekadašnjeg saigrača Dražena Petrovića.

"Dražen i ja smo bili vrlo bliski, kao saigrači u reprezentaciji bivše Jugoslavije, te smo i došli zajedno u NBA ligu 1989. godine. Putevi su nam se razišli kada je počeo rat i nikada nismo imali vre­mena da se nađemo i razrješimo naše nesporazume", kazao je Divac, prenosi Blic Online.

"Jednom braća" je priča o prijateljstvu koje je prekunuto ratom. Naime, raspadanjem države raspadalo se prijateljstvo Divca i Petrovića, a tragedija postaje još veća nakon smrti Dražena s obzirom da Vlade neće dobiti priliku da raspravi neke stvari s njim kao što je to učinio s Kukočem i Rađom.

Dokumentarni film "Jednom braća" je najavljen kao dio serijala koji donosi 30 velikih sportskih priča u posljednje tri decenije, a u filmu kojeg potpisuje Michael Tolajian trebali bi se pojaviti i Dušan Ivković, Žarko Paspalj, Toni Kukoč i Dino Rađa.