Košarka
0

Vince Carter prešao iz New Jerseyja u Orlando

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Dan nakon velikog tradea između Clevelanda i Phoenixa u kojem je glavna zvijezda bio gorostasni centar Shaquille O'Neal (37), došlo je do novog transfera, ali je ovaj put u glavnoj ulozi Vince Carter (32)

Ovaj šuter poznat po svojim “letačkim” sposobnostima i nevjerojatnom odrazu zamijenio je dres New Jersey Netsa onim Orlando Magica u tradeu u kojem je sudjelovalo ukupno pet igrača. Već spomenuti Carter i krilni centar Ryan Anderson poslani su u Orlando u zamjenu za playmakera Rafera Alstona, šutera Courtneyja Leeja i krilnog centra Tonyja Battieja.

Tako su u Orlando Magicu doveli još jednu zvijezdu s kojom će, nadaju se, sljedeće sezone napraviti korak više no ove sezone, kada su poraženi u velikom finalu od LA Lakersa (4-1).

Orlandu je tip igrača poput Cartera bio potreban i uprava kluba s Floride smatra da će njegovo dovođenje otvoriti još više prostora njihovom sjajnom centru Dwightu Howardu pod koševima, kao i uvjeriti Turčina Hedu Türkoglua, koji od 1. jula ima priliku postati slobodan agent, da produlji ugovor.

Za Cartera je dolazak u Orlando zapravo povratak kući jer je on odrastao u Daytona Beachu, a živi ionako u Orlandu. Carter je osmerostruki All Star igrač koji je u dosad desetogodišnjoj karijeri ostvario prosjek od 23.5 koševa i 5.5 skokova i 4.3 asistencije. Prošle je sezone prosječno ubacivao 20.8 koševa uz 5.1 skokova i 4.7 asistencija.

  • Dolaskom Vincea dobili smo dodatno iskustvo, igrača koji može puno zabiti, a posebno opasnog na kraju utakmice. Naš cilj i dalje ostaje isti, a to je osvajanje naslova. Svaki put kada se pojavi prilika za dovođenjem takvog All Star igrača, treba ju iskoristiti – rekao je generalni menadžer Orlanda Otis Smith.

I sam Carter, koji je prije New Jerseyja igrao još samo u Torontu, bio je oduševljen ovakvim raspletom.

  • Svaki igrač se nada ovakvoj prilici, da se barem jednom bori za NBA prsten. Ovo je ostvarenje sna za mene i sada ću imati priliku osvojiti naslov – rekao je Carter.

S druge strane u New Jeresy Netsima oslobađaju salary cap za sezonu 2010/11 kada će se na tržištu naći velike neke od najvećih zvijezda NBA lige poput LeBrona Jamesa, Dwaynea Wadea i Chrisa Bosha, a odlaskom Cartera Netsi su uštedjeli nekih 18 miliona dolara. Netsi su se ujedno Carterovim tradeom riješili i posljednjeg košarkaša iz njihove “velike trojke”, budući da je Jason Kidd prošle godine mijenjan u Dallas, a Richard Jefferson godinu dana ranije u Milwaukee.