Sjajan gest NBA igrača
67

Victor Oladipo poklonio automobil ženi koja je bila žrtva porodičnog nasilja

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Košarkaš Indiane Victor Oladipo napravio je veliko iznenađenje za Renitu Hills, žrtvu porodičnog nasilja, kojoj je zbog svega što je prošla u proteklom periodu odlučio pokloniti automobil.

Oladipo je prošle sezone proglašen za košarkaša koji je najviše napredovao u čitavoj ligi, a zahvaljujući tome dobio je automobil od sponzora. Ipak, odlučio je kako mu isti nije potreban te ga je poklonio osobi koja je "inspiracija velikom broju ljudi".

"Čuo sam samo dio vaše priče i smatram da ste vi inspiracija mnogim ljudima. Vi ste veliki borac. Iznenađenje, ovaj automobil je za vas", rekao je Oladipo u videoporuci koja je puštena za vrijeme utakmice.

Renita Hills trenutno radi kao advokatica u kancelariji koja pomaže žrtvama porodičnog nasilja, a nakon što je nedavno imala probleme s automobilom, rečeno joj je da ne kupuje novi i da će uskoro dobiti poklon.

Njoj je rečeno da će poklon dobiti od nekoga ko se ne stidi "biti dio ceremonije", a reakcija kada je čula poruku, kao i reackija publike u dvorani, dovoljno govori kakav gest je napravio sjajni Oladipo. Neke trenutke jednostavno treba doživjeti.