Lijep gest
0

Veliko srce NBA asa Bojana Bogdanovića: Darovao je osnovnu školu u Mostaru

N. K.
Bojan Bogdanović (Foto: Detroit Pistons)
Bojan Bogdanović (Foto: Detroit Pistons)
NBA igrač Bojan Bogdanović darovao je Osnovnu školu Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru, koju je pohađao, oko 25.000 eura za opremanje informatičkom opremom.
Direktorica osnovne škole Darija Stojčić je, kako prenosi Hina, potvrdila da je donacija nekadašnjeg učenika škole sve iznenadila.

Hrvatski reprezentativac koji trenutno igra za Detroit Pistonse izjavio je da se želio zahvaliti vodstvu škole, a djeci omogućiti bolje obrazovanje.

"Bio sam učenik te škole i uz nju me vežu brojne lijepe uspomene. Prvi susret s košarkom bio je zapravo na parketu dvorane ove škole. Osjećao sam dug prema tome i, jednostavno, htio sam zahvaliti ovoj školi i omogućiti djeci koja je pohađaju bolje uslove školovanja", rekao je Bogdanović.

Na ovu odluku dodatno ga je potaknula i Fondacija NBA lige koja se nastoji promovisati humanitarnim djelima.

Inače, u dvorani te osnovne škole je prošlog ljeta nacrtan veliki mural s njegovim likom u dresu hrvatske reprezentacije.

"Zahvalan sam ljudima iz te škole koji su prepoznali moj trud i rad", dodao je Bogdanović.

Upravo je direktorica Stojčić, nakon što je dvorana obnovljena, pokrenula ideju izrade murala po uzoru na ostatak grada koji je obogaćen portretima znamenitih ljudi i drugim simbolima.