Kup BiH u košarci
0

Večeras u 20h: KK Bosna ASA BHT - KK Široki PP

Sarajevo-x.com
Danas se u dvorani "Mirza Delibašić" igraju utakmice polufinala košarkaškog kupa BiH. U prvom susretu, od 17.30h sarajevsku publiku će zagrijati KK Borac Nektar i KK Grude koji će dati prvog učesnika finala, a onda slijedi ono što mnogi domaći navijači čekaju još od juna prošle godine.

Na teren će istrčati igrači Širokog i Bosne i u 40 minuta igre pokazati ko je u ovom trenutku u boljoj formi.

S početkom u 20 sati snage će odmjeriti KK Bosna ASA BH Telecom i Široki Prima pivo u polufinalnom susretu Kupa BiH koji će po procjenama mnogih prognozera odlučiti osvajača prve bh. titule u ovoj sezoni.

"Jedva čekam da dođe subota, da istrčimo na teren i da utakmica počne. Susreti sa Širokim za mene su mnogo više od običnih utakmica i mnogo više od igre ili posla koji radim. Između naših klubova vlada veliko, pozitivno rivalstvo, a Široki je ekipa koja u takvim mečevima uvijek daje 110%. Moram biti iskren i reći da sam poželio igrati protiv Širokog i osjetiti sav taj naboj i adrenalin koji će utakmica nositi" kazao je Lance Williams, jedan od najboljih košarkaša KK Bosna ASA BH Telecom.

Do ove sezone Bosna je samo jednom osvojila Kup BiH i to 2005. godine, dok je Široki bio uspješniji i čak pet puta se okitio ovim trofejom, 1998., 2002., 2003., 2004. i 2006. godine.