|

Večeras takmičenje u zakucavanjima, Michael Jordan izabrao najbolje svih vremena

Večeras takmičenje u zakucavanjima, Michael Jordan izabrao najbolje svih vremena
113
F. Z.
15.2.2020. u 08:56
8
komentara
113

dijeljenja
NBA All Star vikend počeo je sinoć utakmicom zvijezda u usponu, a selekcija Sjedinjenih Američkih Država slavila je protiv selekcije svijeta rezultatom 151:131.
All Star vikend nastavlja se večeras, a na rasporedu su takmičenja u šutiranju trojki i takmičenje u zakucavanju. Orlandov Aaron Gordon, Miamijev Derrick Jones Jr, Dwight Howard iz Los Angeles Lakers i Milwaukeejev Pat Connaughton borit će se za trofej u zakucavanjima.

Jedno od najboljih u historiji održano je 1988. godine, a svi se još uvijek sjećaju borbe između Michaela Jordana i Dominiquea Wilkinsa. Pobijedio je Jordan rezultatom 147:145 nakon što je zakucao s linije slobodnih bacanja, a mnogi smatraju da je pobjedu trebao odnijeti Wilkins. Doc Rivers izjavio je jedno prilikom da je tadašnji košarkaš Atlanta Hawksa pokraden.Kobe Bryant 1997. godine je oduševio na takmičenju u zakucavanjima, ali za Jordana nema sumnje ko je bio najbolji. Spektakl koji je priredio Vince Carter 2000. godine teško da može ikada biti nadmašen.

"Najnevjerovatnije zakucavanje koje sam vidio je ono Vince Cartera kada se laktom objesio za obruč. Za mene je to, bez ikakve sumnje, jednostavno nevjerovatno", rekao je Jordan.

Neki od najboljih košarkaša svijeta nikada nisu nastupili na takmičenju u zakucavanju, a među njima su LeBron James, Rusell Westbrook, Dwayne Wade...
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...