KK Bosna - KK Široki
0

Utakmica visokog rizika

Piše: A. Panjeta
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Utakmicu KK Bosna ASA BH Telecom - Široki Eronet koja se u okviru regionalne košarkaške NLB lige igra u petak u 20:15 u dvorani Zetra u Sarajevu MUP KS okarakterisao je kao događaj visokog rizika, rečeno je na današnjoj press konferenciji održanoj u KK Bosna.

Kako je na press konferenciji kazao PR manager KK Bosna Danko Delibašić, na ovu utakmicu nije najavljen organiziran dolazak navijača, ali kako je kazao u Klubu su čuli da postoje indicije kako bi veći broj navijača mogao doći na utakmicu.

  • Očekujemo i nadamo se kako će sve proći u fer i korektnom navijanju na šta pozivamo sve koji namjeravaju doći na ovu za Bosnu veoma bitnu utakmicu. Policijsko obezbjeđenje će biti pojačano, mi ćemo organizaciono uraditi sve da ova, kao i sve naše utakmice, prođe u najboljem redu i vjerujemo da će tako i biti - kazao je Delibašić. Dodao je kako iz KK Široki nisu imali poziva niti je bilo ko od njih izrazio bojazan.

Trener KK Bosna Vlada Vukoičić također je pozvao na fer i korektno navijanje koje će Bosni pomoći da nakon lošeg niza i omjera 1/3 ubilježi prijeko potrebnu domaću pobjedu.

  • Očekujem podršku sa tribina kako bismo ispravili dosadašnji skor, jer mi nakon poraza od Zagreba više nemamo prava na kiks na svom terenu protiv ekipa koje nisu među najjačima u NLB ligi - kazao je Vukoičić.

Govoreći o mogućem sastavu, Vukoičić je kazao da i pored velikih problema koje je njegov tim u posljednje vrijeme imao s povredama, sutra na teren jedino možda neće istrčati Zlatko Jovanović, dok kao alternativnu opciju računa na uvođenje novopridošlog igrača Feliksa Kojadinovića, nekadašnjeg reprezentativca BiH koji je nastupao za Borac, Vojvodinu, Paok, Maroussi, Samaru, te ukrajinski Cherkasy.