{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Upitan nastup reprezentacije BiH za košarkaše u kolicima na EP-u

F
19.11.2012. u 11:07
11
0
Upitan nastup reprezentacije BiH za košarkaše u kolicima na EP-u
11
Upitan nastup reprezentacije BiH za košarkaše u kolicima na EP-u
Osvajanjem drugog mjesta na Evropskom prvenstvu B-divizije u junu ove godine, reprezentacija Bosne i Hercegovine za košarkaše u kolicima osigurala je nastup na evropskom prvenstvu (A-divizija) koje će biti održano u Frakfurtu od 28. juna do 7. jula 2013. godine.
Iako su sportskim zalaganjem košarkaša u kolicima i volonterskim radom ljudi u Savezu košarke u kolicima ostvareni značajni sportski rezultati, odlazak reprezentacije za košarkaše u kolicima na evropsko prvenstvo još uvijek je pod znakom pitanja zbog nedostatka sredstava potrebnih za prijavu i takmičenje, saopćeno je iz Saveza košarke u kolicima BiH.

"Odlazak na evropsko prvenstvo u ovom trenutku je neizvjestan zbog nedostatka finansijskih sredstava. Iako smo svjesni da naš sport nije dovoljno poznat široj javnosti, rezultati koje iz godine u godinu ostvaruju košarkaši u kolicima daju nam za pravo da se nadamo pomoći šire zajednice i sponzora", rekao je direktor reprezentacije Mirsad Alagić.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine koje predvodi selektor Sabahudin Keč s pripremama bi trebali započeti u maju naredne godine, ali i to je upitno zbog nedostatka finasijskih sredstava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: