Pobjednici iz Živinica
223

Ulična košarka u Odžaku postaje tradicija, međunarodni turnir okupio ekipe iz Hrvatske, Srbije i BiH

A. K.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Turnir u uličnoj košarci u Odžaku je i ove godine okupio brojne zaljubljenike u ovaj sport, a za pobjednike se borilo 16 ekipa iz Hrvatske, Srbije i naše zemlje.

Odžak streetball ove godine se održao pod okriljem "FIBA 3×3", a turnir je privukao 16 ekipe koje su se borile za FIBA ranking bodove i vrijedne nagrade sponzora.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Turnir u uličnopj košarci u Odžaku postaje tradicija kojom se otvara ljetna sezona u ovom gradu na sjeveru naše zemlje.

"Raduje nas da uspjevamo održati nivo turnira i svake godine ga unaprijediti da preraste u tradiciju. Ove godine se odazvalo 16 ekipa iz Hrvatske, Srbije i svih krajeva Bosne i Hercegovine, tako da možemo kazati da je turnir međunarodnog karaktera. Ljubitelji ovog sporta, kojih je bilo u velikom broju, su mogli uživati u vrhunskoj košarci u preljepom ambijentu novoizgrađenog odžačkog šetališta", kazao nam je Anes Osmanović, jedan od pokretača i organizatora ovog turnira.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Posebnu sportsku atrakciju je predstavljao nastup dvije lokalne ekipe iz Odžaka Pe plast i Viktorija.

"Nadamo da će do iduće godine biti još više domaćih igrača i da će košarka ponovo naći svoje mjesto u Odžaku", dodao je Osmanović.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Treće mjesto pripalo je ekipi FTC 707 Tuzla, drugoplasirani su Panmedic plus iz Modriče, dok je pobjednički pehar pripao timu Aluplastik Živinice. Zbog nevrenema koje je zadesilo Odžak, finalna utakmica je održana u tamošnjoj sportskoj dvorani.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Nagrade pobjednicima je uručio predsjednik općinskog viheća Odžak Zlatko Mujkanović, koji je zahvalio učesnicima, volonterima organizatorima i mnogobrojnoj publici koja je ispunila odžačke gradske predjele.