Košarka
0

ULEB kup: Pobjeda košarkaša Bosne

FENA
Košarkaši Bosne ASA BH Telecom pobjedom su otvorili takmičenje u ULEB kupu. U susretu prvog kola A-grupe ULEB kupa Bosna je u Sarajevu pobijedila englesku ekipu Guilford Heats sa 84:68 (29:11, 18:26, 17:15, 20:16).

Studenti su bez većih problema došli do pobjede u debiju u drugom po kvalitetu evropskom košarkaškom takmičenju u Evropi. Bosna je pobjedu praktično osigurala već u prvoj četvrtini, kada je imala prednost od 20 poena (29:9).

U nastavku utakmice došlo je do opuštanja u redovima sarajevske ekipe što su iskoristili gosti, koji su do kraja poluvremena smanjili zaostatak na svega deset poena.

Nakon izjednačene treće četvrtine gosti su bolje otvorili posljednji period i u 31. minuti došli do osam poena zaostatka. No, studenti nisu dozvolili iznenađenje, te su dobrom igrom u odbrani i brzim poenima, ponovo preuzeli igru i udvostručili prednost. Najagilniji u tom periodu igre bio je centar Bosne Lance Williams, koji je s nekoliko vezanih poena svojoj ekipi osigurao mirnu završnicu i sigurnu pobjedu.

Najbolji igrač utakmice bio je Williams sa 23 poena i devet skokova, dok je još šest igrača Bosne zabilježilo dvocifren broj poena. Najefikasniji u gostujućoj ekipi bio je Daniel Gilbert sa 22 poena.

U narednom kolu Bosna 13. novembra gostuje ekipi Turk Telecom.