Košarka
0

Uleb kup: Bosna ASA BHT - Gran Canaria 89:82

FENA
Foto: Branimir Prijak
Foto: Branimir Prijak
Košarkaši Bosne ASA BH Telecom su u prvoj utakmici šesnaestine finala ULEB kupa večeras u Sarajevu savladali špansku ekipu Gran Canaria sa 89:82 (26:25, 24:26, 21:17, 18:14).

Sarajevski košarkaši odigrali su jednu od najboljih partija u ovom takmičenju i uspjeli savladati favoriziranu špansku ekipu, koja je prvi krug takmičenja okončala na prvom mjestu u grupi s osam pobjeda i svega dva poraza. Najzaslužniji za pobjedu Bosne bili su Ikonić i Williams, a dobru partiju pružili su Rahimić i mladi Šehović.

Nakon izjednačenog prvog perioda gosti su u drugoj četvrtini serijom poena uspjeli doći do prednosti od 13 poena. No, Bosna se nije predavala, te je agresivnom odbranom i preciznim šutevima do kraja poluvremena sustigla zaostatak i na odmor otišla sa minusom od jednog poena.

Drugo poluvrijeme pripalo je "studentima", koji su zaustavili šutere španske momčadi, a preko Williamsa i Ikonića do kraja uspjeli doći do deset poena prednosti. No, u posljednjim sekundama Španci su trojkom uspjeli ublažiti poraz.

Najefikasniji kod Bosne bili su Ikonić sa 22, Williams sa 17, Rahimić sa 16 i Šehović sa 11 poena uz šest skokova.

Uzvratni susret na rasporedu je za sedam dana u Las Palmasu.